Masažni Center Akson masaža
Dobrodošli v masažni center "Akson", Topniška ul.35, Ljubljana. 040/579-518

Naslov:

Topniška ul.35

Tel:

040/579-518

masaža
    masaža      

Zgodovina masaže

Leta 2696 p.n.š. so na Kitajskem, ko je vladal cesar Huang-ti (rumeni car) odkrili prve dokaze o obstoju masaže. Zelo pomembna je »Qi« energija, vsaka bolezen ali slabo počutje pa izhaja ravno iz neravnovesja le-te. Na takšnem principu temelji tudi kitajska medicina. V preteklosti so kitajski taoistični menihi izvajali posebno meditativno gibanje, imenovano »Qi Gong«.To gibanje je sproščalo in pozitivno vplivalo na počutje in na »Qi« energijo.

Kitajski način masaže so prevzeli tudi na Japonskem in ga nadgradili z različnimi kombinacijami pritiskanja s prsti. Na Japonskem je tako nastala znana različica masaže - Shiatzu »Shi«-prst, »Atzu«-pritisk.

Edinstvena oblika medicine, imenovana »Ayurveda«, kar pomeni »umetnost življenja«, pa se je razvila v Indiji. Ta medicina zajema preproste masažne tehnike in terapije z raznimi zelišči za različne bolezni. Masažo z zelišči in toploto sta Indijski plemeni Cherokee in Navaro uporabljali za svoje bojevnike pred borbo in za lajšanje porodnih bolečin pri ženskah. Tudi matere so masirale svoje dojenčke , ko pa so le-ti odrasli, so jih naučile kako masirati svoje starše.

Masaža je bila zelo cenjena in uporabljena v vsakdanjem življenju tudi pri Starih Grkih in Rimljanih. Uporabljali so masažo pred in po izvajanju športov, kot nadomestilo razgibavanja med okrevanjem, po kopanju, za zdravljanje astme, prebavnih motenj, sterilnosti in psihičnih težav. Masažo z zeliščnimi olji za zdravljenje različnih bolezenskih stanj, je uporabljal tudi Hipokrat, »oče medicine«. Ženske pa so masažo uporabljale predvsem kot lepotilno sredstvo.

Po zaslugi Šveda Petra Henrika Linga (1776-1839), je v Evropi zrasel sloves masaže. Njegov švedski način masaže se je razširil tudi po vsej celini. Veliko je potoval po Evropi in prevzel za tehnike masaže francoske izraze, kot so »effleurage« za gladenje, »petrissage« za gnetenje, »friction« za vtiranje in »tapotement« za udarjanje. V klasični masaži so se izrazi ohranili še danes, njegova masaža pa je znana kot »Švedska masaža«.

Danes ima masaža tako v zdravstvu kot v preventivi pomembno mesto. V zdravstvu se uporablja kot dopolnilna terapija osnovnim terapijam, predvsem pri zdravljenju bolečine in pretočnih motenj, v preventivi pa za ohranjanje zdravja in za zmanjševanje stresa.

 
masaža
 
masaža
 
masaža
 
masaža
 
masaža
 
masaža
 
masaža
 
masaža
 
masaža
 
 
 
masaža
  masaža

MASAŽE ZA ZDRAVO

ŽIVLJENJE

AKCIJA

Za upokojence, študente in dijake 10 % popusta!